Enkel overhaling?

Hei.
Jeg har en MB10A Marna motor, som jeg ønsker pris på overhaling av. Det er for så vidt ikke noe store feil på den, men jeg kunne allikevel tenke meg å få gått igjennom den. Hva vil det koste å få byttet alle pakninger, samt justering av tenning og forgasser. Vil gjerne ha en motor som går problemfritt i år.. 🙂 Motoren sitter i en 22 fots Kb snekke.

 

Hei

Det er alltid vanskelig å gi priser på slike såkalte “enkle” overhalinger. Grunnen er at det viser nesten alltid, at det blir ønskelig å gjøre mere når man først demonterer hele motoren for å kunne bytte alle pakninger, som du ønsker blir gjort. F.eks. skal man slipe ventiler, når først motoren er demontert? Det er jo en god anledning. Skal man bytte stempelfjærer? Skal man skifte alle tetningsringer? Har man ikke gjort det ennå, bør det absolutt gjøres, særlig den foran, bak svinghjulet om veivaksel og de 2 som holder vann ute fra motoren ved vannpumpen.

 

Erfaring tilsier at svært ofte er det ønskelig å bytte forgasser fordi den gamle er “slitt” og derfor umulig å få stilt skikkelig Vi tror at det vil medgå ca 8-10 timer for å gjøre det nødvendige. Motoren må opp på vår prøvebed, slik at vi kan kjøre den, ellers er det umulig å stille forgasser/tenning.

 

Med dette som bakgrunn, kan en kontroll og pakning/tetningsringer ombytting koste i arbeid fra ca 4000.- +mva til godt og vel det dobbelte ca. kr. 8.000.-10.000.- +mva pluss de deler som medgår, og som vi har gitt priser på. Vi må nok også ta forbehold om antall timer, begrunnet som vi innledet med, at det er vanskelig å vite det som skal gjøres. Hvis dette fremdeles er interessant, vennligst la oss avtale når du kan komme med motoren, slik at vi kan ta den snart. Vi er ikke lenger mange her, slik at avtale må gjøres.

 

Hører gjerne fra deg igjen. Vi beklager at vi ikke kan være mere presise.