Fordeler Marna mb10a

Hei. Har en 74 mod Marna mb10a som jeg har en heloverhaling på, så var jeg så dum at jeg dro opp hele fordeleren uten og merke overens på drevene nede på kamakselen. Hvordan finner jeg riktig posisjon igjen? Ser at der er merker på to av tennene på begge drev. Skal de stå overens?

Så får jeg ikke dreid på fordeler. Er det ikke meningen at det bare skal være og løsne på klemma i bunnen av fordeler, og så dreie. Skal det gå an å løfte opp fordeler uten delen som drevet sitter på? Nippelen som sitter i bunnen av fordeler, er det en plass man skal ha i smøring, eller er det bare en avlufting, og skal det smøres på puten som sitter under rotor? Mvh.

 

Hei igjen!

Fordeler skal grovmonteres med kondensator, omtrent rett bakover og rotor på ca kl 13, sett bakenifra. Er et lite merke på flaten, av fordeler, mot fordelerlokk. Fremre stempel skal være på topp og ventiler på samme sylinder skal være på den akten som de ikke er på veksling, men bare står stengt når stempel er på topp.Du setter da fordeleren nedi.

Du skriver at fordeleren ikke kan vris, selv om du har løsnet klemme. Dette er vanlig, dvs. at den setter seg fast over tid. Du kan prøve forsiktig med ei rørtang på fordeler og fordelerholder, oppspent i skrustikke.

Du bør da ta den ut og reingjøre flater, med fint smergelpapir.

Hvis fordeler har en smørenippel, liten kopp, kan den ha noen dråper olje, av og til.

Du kan også ha litt olje på puten, under rotor. Delen med drevet vil sitte igjen i bunn, når du løfter opp fordeler.

Håper dette var til hjelp. Mvh Marna Motor