Hvit eksos, mulig koking

Hei! Jeg har nylig kjøpt ei tresjekte fra 1972 med marna motor. Jeg synes selv at det kommer litt mye røyk ut av eksosen. Det skal sies at bensinen er tilsatt blytilsetning og kondensfjerner. Men jeg vet ikke hvor mye dette har å si. Håper dere kan komme med noen råd til dette 🙂 Slenger med et bilde av eksosen.

 

Hei ; hvit eksos kan tyde på koking. Vannet som egentlig skal kjøle eksosen, er så varmt at det går over i damp i eksosen, evt at det er damp før det kommer i eksosen. Blytilsetning skal ikke ha noe si. Spørsmålet er om det er noe tett i kjølekanalene. Sjekk nettsidene på www.marna.no der er det noen rep tips. Tror ikke det vil hjelpe med frostvæske.

Motorblokken har 3 frostplugger som kan tas ut for rengjøring. De er så store som en gammel 5 øring og er av 2 m.m. tykk kopper. Bruk en stor skrutrekker, slå den tvers igjennom frostpluggen og vipp den ut. Ny frostplugg er litt bøyd, sett den nye inn med litt pakningsstoff og slå den rett med en 30 m.m. diameter bolt som er avdreid og rett i enden. Da kan du naturligvis grave ut og spyle før du setter inn en ny frostplugg.