MB10A oljetrykk og oljesugerør

Hei, Jeg er innehaver av en MB 10 A – og nyter godt av både av nettbutikk og andre forespørsler hos dere!

Nå har det seg slik at oljelampa lyser (nytt tenningsanlegg installert i høst), og slukner ikke etter noe (forsiktig!) gange. Jeg antar at løsningen uten videre er å installere nytt oljesugerør i en – trolig – slitt oljepumpe for å få opp oljetrykket igjen. Jeg har ikke målt oljetrykket, men antar at dette uten videre må legges til grunn.  Jeg kommer trolig til å ta opp nødvendig bestilling hos dere, med sikte på å foreta installasjon selv.

Dere har en god beskrivelse av hvordan dette skal gjøres; mtp å vippe motoren over på siden og installere oljesugerør fra undersiden. Jeg har ikke gjort dette tidligere, så jeg lurer likevel på om det er noe jeg bør være særlig oppmerksom på ifm installasjon av «sugerøret»? 

Mitt spørsmål er imidlertid også om det kan være andre årsaker til dårlig oljetrykk, eksempelvis slitt rammelager? Er svært takknemlig for tilbakemelding fra dere!

Hei !

Du bør ikke kjøre motoren hvis oljelampa lyser. Det du kan prøve først er å skru av oljefilteret og sprøyte inn olje i pumpa med en oljekanne. Deretter sette på filter og prøve å starte igjen.

Lampa bør da slukke. Hvis den ikke gjør det, kan det tyde på slitasje eller ei dårlig oljepumpe.

Hvis lampa slukker, kan det være en løsning å montere på oljerør med tilbakeslags ventil.

Mvh Marna Motor