R2 Dellorto og ventilhusluke

Jeg skiftet nettopp forgasser (Dellorto), og oppdaget at det svetter olje fra ventilhusluken slik at olje “spruter” mot motorkassa. Hva kan dette skyldes? Jeg hadde tidligere en original Zenith forgasser hvor stussen fra luftfilteret vendte mot ventilhusluken, men på Dellortoen var det ikke slik en forlenger, bare et hull øverst på filteret.

Er takknemlig for råd/svar

Det skal egentlig følge med et kobberrør (bøyd 90 grader) så man kan få en direktekobling fra ventilluke-hullet ned til luftfilteret på Dellorto’en. (Husk at du kan skru ut ventilluka og snu den 180 grader for å få hullet “riktig sted” utifra hvilken vei forgasseren vender). Enkelte andre motorer vi selger Dellorto til trenger ikke noe slikt rør. (R1 og 5 HK H bl.a.)

Alle Dellorto forgasserne er i utgangspunktet like “inni”, med unntak av at de har forskjellig tomgangsdyse. Det er mulig du skulle hatt en annen type dyse hvis den du har mottatt egentlig var til en 5 hk H, eller en MB10A. Det tar i så fall 2 minutter å skifte den ut, alt du trenger er et skrujern og en tang (og et godt syn).

Det kommer ofte litt olje ut av hullet, ja.