R2 eksosproblemer

Hei igjen; nå har det skjedd noe …  jeg var ute og prøvekjørte min Marna R2 / RG12 fra 1962. (Har starter/dynamo) Alt gikk fint, men så kom noen rare lyder, poff-poff-surkle-type. Tror lyden kom fra ca ved forgasser / manifold et sted. Deretter stoppet motoren, og nå får jeg ikke startet. NB! I dag så jeg at hele forsiden av motoren, har blitt sotet ned, tror dette skjedde samtidig med de rare lydene. Legger ved bilder av forsiden av motoren, der det kom sot.

Jeg har sjekket at det er gnist på pluggene, så da må det kanskje være noe med bensintilførsel?  Skjønner dere hva som kan ha skjedd, og hva jeg skal gjøre?!  Vedr at motoren stoppet, tror jeg det kan ha kommet vann i forgasser. Er det da nok å tappe av bensin og fylle på ny? Blir veldig glad for tilbakemeldinger!

Hei,

Ut fra bilder, ser det ut som at dette er sot fra eksosen. Her bør du sjekke at manifoil og eksosbend er rustet i stykker i bakkant. Lyder med surkling tyder også på at det har kommet ut vann. Forgasseren bør dreneres og er sannsynligvis ok. Hvis ikke kan du reingjøre den / blåse ut av den med luft.