R2 Hvit eksos og svarte plugger

R2 Hvit eksos og svarte plugger. Ved full fart på motor så blir det en del hvit røyk ut av eksos, hva skyldes dette? Hva kan årsaken være når plugger blir svarte av sot!? Et annet problem er, jeg kjører en lang stund på dorge fart, men når jeg gir på så etter en liten stund begynner motoren å fuske, det kommer noe høye skarpe smell og høres ut som motor vi stoppe, men forsetter og smelle og går videre!? 

Litt hvit eksos er helt vanlig. Men er det mye kan hvit eksos tyde på koking. Vannet som egentlig skal kjøle eksosen, er så varmt at det går over i damp i eksosen, evt at det er damp før det kommer i eksosen. Kan skyldes vannpumpe, tette kjølekanaler, defekt termostat osv.

Sotingen kommer som regel av at forgasseren er feil stilt eller utslitt. Soter den på tomgang er det forgasseren, soter den på fullfart er det eksoslangen som er gått i oppløsning innvendig eller at der er mange skjøter på den.

Gjør pluggene rene. Start motoren og la den svive på tomgang i 1-2 min. Sjekk pluggene, er de sotet er forgasseren galt justert. Er pluggene fine på tomgang, kjør med litt godt turtall og stopp og sjekk pluggene. Er de sotet nå må du bytte eksosslangen.

Bruk 95 oktan bensin, og husk å bruke blytilsetning i bensinen. (betracen eller lignende) som du kan kjøpe på en velassortert bensinstasjon eller Biltema.

Det kan også være vann i bensinen som er årsaken eller sotet plugg, slik at den tenner dårlig.