R2 som hoster

Har kjøpt trebåt med Marna-motor. Men opplever at motoren hoster. Da vi dro på sjøen i går sveiv den først veldig fint, vi kjørte en lang stund på lav speed og motoren sveiv bra etter ca 20 minutter økte jeg speeden og da begynte den å hoste. Motoren stoppet ikke men hostet videre helt til vi kom inn til land igjen.

Magneten er visst forholdsvis ny, jeg har skiftet tennplugger. Må vi måle kompresjon med en sånn måler, eller er det noe annet siden den først går fint og deretter begynner å fuske.

En bekjent mente det kunne være en ventil som hang seg opp, eller en dårlig ventilfjær. Han mente muligens det kunne være et smøreproblem også.

Hva bør jeg gjøre først?

Hallo
Grunnen til at den hoster, er sannsynligvis at kompresjonen er lav, den burde være minst ca 5 Kg, hvis du måler den. Lav kompresjon gir sotete plugger, og kan være årsaken. En øking av kompresjonen, medfører at ventiler slipes, og nye stempelfjærer settes inn i stemplene. Det er det vanlige. Det kan også være at bensintilførselen er ujevn på grunn av gammel forgasser, den bør renses og få nye pakninger. Ellers er det ikke lett å angi konkret hva som bør gjøres bortsett fra det vi allerede har nevnt.

Mvh Marna Motor AS