Spørsmål vedrørende MB10A og kjøling

Jeg har akkurat kjøpt en polar 20 fra 1975. I denne båten står det en MB10A med saltvannskjøling. Det kommer kjøling ut fra impeller og kjølinga virker normal når båten går på tomgang.  Når jeg kjører båten med litt turtall forsvinner kjølevannet.
 
Mitt spørsmål: Kan jeg på noen måte selv stake opp kjølevannskanalene på motoren? og i tilfelle er det mulig å komme til disse uten å skru av toppen på motoren, f. eks fra der termostaten sitter?
 
Trenger jeg nye pakninger dersom jeg tar av manifold evt. toppen på motoren?
 
Med vennlig hilsen

Hallo
Det ligger to stk O – ringer inne i motorens drivaksel for vannpumpe og vannpumpe, en i hver del, som høyst sannsynlig er årsaken til at pumpen lekker. Disse to O-ringer (en i motor og en i pumpe) er trolig utslitt og må byttes. Det er det vanlige. Selvfølgelig er det lurt å bytte impeller også, med det samme man er i gang.

Motorblokken har 3 frostplugger som kan tas ut for rengjøring. De er så store som en gammel 5 øring og er av 2 m.m. tykk kopper. Bruk en stor skrutrekker, slå den tvers igjennom frostpluggen og vipp den ut. Ny frostplugg er litt bøyd, sett den nye inn med litt pakningsstoff og slå den rett med en 30 m.m. diameter bolt som er avdreid og rett i enden. Da kan du naturligvis grave ut og spyle før du setter inn en ny frostplugg.

mvh Marna Motor AS.