Vann på pluggen – Overhaling MB10A

Hei!
Jeg bare lurte på hvor mye det koster å overhale en motor. jeg har en MB10A som ikke vil starte lenger. Ser ut som det er vann på pluggen. Jeg har byttet topp-pakning, men til ingen nytte. Har også gjort rent forgasser, byttet stifter, coil, kondensator, pluggledninger. Har dere et tips hva som kan være galt?

 

Det er nesten umulig å svare på ditt spørsmål om hva det koster å overhale en MB10A, uten å ha demontert motoren her hos oss først. Prisen varierer fra ca. 10 000.-+mva til 30 000.-+mva. Sistnevnte er ikke uvanlig for en temmelig nedslitt motor som også trenger nye deler, f.eks. eksosstykke (manifold). Har du vann på pluggene og i tillegg har byttet toppakning og gjort rent før ny toppakning legges på – med korrekt tiltrekning – er det sannsynlig at der er vann inne i motoren. Det kan komme av at tettningsringer, ved vannpumpen er ødelagt (det er 2 stk) eller så er det hull i sylinder.

 

Det beste ville være at du fikk brakt motoren hit for en demontering for å gi deg fast pris. Siden du bor i Kristiansand, kan du forholdsvis lett komme hit med bilen din, som sikkert gir plass til motoren. Den veier ikke mere enn ca 125 kg hvis den har vendegear, og litt mer med vripropell “gear”.