Ventilklaring R1

Hei!

Jeg har en Marna R1 ’58 modell. Den klikker en del, og har en mistanke om ventilklaringen (?) er blitt for stor. Har glemt hvor mye den skal være, husker bare at eksosventilen hadde større klaring tror jeg. Har dere mulighet for å gi meg de målene?

På forhånd tusen takk.

Hallo

Nå bruker vi 0,4 m.m. på alle 4 ventiler på Marna type R1. Før brukte vi 0,3 m.m på innsugsventil, fordi den blir ikke full så varm som eksosventilen. Men som sagt, nå bruker vi 0,4 m.m. på alle.

Det er heldigvis enkelt å stille ventiler på R1 motoren. Først, ventil klaring kald motor er 0,4 m.m. på begge ventiler. Sveiv motoren til stemplet er på topp. Ta av lokket på magneten bak, og tenningen skal komme nøyaktig når stemplet er på topp d.v.s når platinastiftene begynner å åpne, eller lite grann før topp. Impulsen gjør at magneten tenner forsinket, for å forhindre bakslag, derfor er tenning på impuls betydelig senere ca 5 cm over topp, målt på svinghjulet. Tilslutt, håper du ikke har kommet bort i sveivens stilling. Det er slik at den skal være helt på topp, når motoren tenner, ellers blir den så vond å starte.

Mvh Marna Motor AS