MB10A Reversering – justering

Har kjøpt meg en 75 mod polar 20 med Marna MB10A. Motor skal være overhalt i fjor og virker å fungere greit. Det jeg ikke er så fornøyd med er at reverseringen er så upresis. Det er som den “drar på” seg vinger. Enten går det fullt forover, eller fullt bakover.(Det er også en lagerlyd som forsvinner om en presser litt på giret – ikke alvorlig håper jeg.)
 
Er det mulig å justere reverseringen slik at den ikke hogger tak som nå? Må “slure” med giret nå for å kunne “finmanøvrere”.
 
Har bare hatt en båt før – den hadde en Saab 18 med et propellanlegg som var helt annerledes i presisjonen. Vingene kunne vinkles og stå/justeres til akkurat slik en ønsket det.

Hallo,
Du er ikke den første som ikke kjenner til den måten “gearet” er laget på. Det er slik at der hendelen for propellvinge- stigning / manøvrering kan friksjonstilles så den blir passende stram, slik at propellvingene står der man ønsker dem å være. Der hendelen går inn i “gearet” er påsatt en skive, med diam . 40 m.m. Denne skiven sitter helt ved siden av “gearet” der hendelen går inn. Rundt denne skiven, er der en klave som kan strammes eller løsnes. Du finner et vanlig skrutrekkerspor på klaven. Stram den litt, til du får passende friksjon. Slik at hendelen blir stående på den plass du ønsker

mvh Marna Motor AS