Slakk i det vribare systemet

Hei. Jeg har veldig slakk i det vribare systemet. Armen på gearet har 3-4 ca slakk. Når jeg legger på vinger er det som om de plutselig tar, og jeg må vri tilbake. Veldig vanskelig å finne riktig vridning. (for øvrig sliter jeg med at propellen vrir seg mer og mer, men det er vel bare å legge inn litt mer pakk-tråd i trekkstengene til gearet? Alt i alt virker det som om noe er slitt i gearet (vridbare systemet) slik systemet ikke lenger er presist. Finnes det noe man kan skifte ut i gearkassen for å stramme opp slakken. Har også noe slakk i boksen med klaven til trekkrøret, men det kan jeg alltids mekke noe til for å stramme opp. Spørsmålet er om det er noe å gjøre for å stramme opp med gearets trekksystem?

 

Hei igjen!
Hvis du har det vanlige koplingshuset, har du en strammeskrue der hvor reguleringsspak går inn i koplingshus. Dette er normalt en messingskrue med spor for vanlig, flatt skrujern, så vær litt forsiktig så du ikke ødelegger sporet.

Angående slakk er dette mest sannsynlig i propellhodet eller i den delen som overfører mellom spak og hylse med spor inne i koplingshus. Du ser dette når du tar av lokk og ser litt bakover i koplingshus. Denne sleide pinnen kan i så fall byttes. Har du litt slakk i klypehus vil du også få litt vandring der.